divendres, de febrer 29

Més de 5.000 firmes reclamen aturar el pavelló a la Devesa

Eudald Carbonell llegirà el manifest dissabte

Acn/DdeG, Girona.
La Plataforma Salvem la Devesa ha organitzat per a aquest cap de setmana un conjunt d'activitats per demostrar el seu rebuig a la construcció d'un pavelló en aquest parc de Girona. Entre aquestes activitats destaca una acampada la nit de l'1 al 2 de març. El portaveu de la plataforma, Josep Plazas, ha confirmat que s'han posat en contacte amb diversos caus i associacions escoltes de la ciutat i que, de moment, ja tenen confirmades entre 25 i 50 tendes per a l'acampada. "Ens agradaria que en fossin 200", ha explicat Plazas, que espera que la pressió popular acabi fent tirar enrere el projecte de construcció del pavelló. Paral·lelament han iniciat una campanya d'adhesions amb la qual ja han recollit més de 5.000 signatures de ciutadans en els fulls que han repartit en gairebé tots els comerços del barri i a diverses associacions de la ciutat.
La plataforma reclama que no es faci cap pavelló a la Devesa sense que abans s'hagi fet un Pla d'Usos que defineixi el futur de l'espai. A més, concreta que creuen que s'ha de fer comptant amb un procés de participació ciutadana. Un segon eix és reclamar "transparència" al govern municipal. Afirma que "no és lògic" que des del consistori es digui que ja "està tot adjudicat" i que després se n'assabentin per la premsa que a l'octubre del 2007 "es va retornar la subvenció però no hi ha projecte ni res fet".
Plazas també va criticar que com havia informat Diari de Girona el pavelló primerament havia d'anar a la Devesa però com que aquesta zona no tenia els terrenys qualificats urbanísticament, es va decidir traslladar-lo a Palau. Considera que es va fer per tenir temps de "requalificar les zones verdes" del terreny modificant el Pla General el 13 de desembre del 2006 i així poder tornar a apostar per situar un pavelló a la Devesa. Plazas va recordar que el 31 de maig d'aquell mateix any van entrar al registre una carta adreçada a l'alcaldessa on ja demanaven una moratòria per qualsevol actuació, reforma o construcció a la Devesa fins que no es fes el Pla d'Usos del Parc.

El cap de setmana reivindicatiu arrancarà dissabte a les quatre de la tarda amb un concurs de botifarra amb el lema Fem botifarra al Pavelló" mentre l'associació Brainstorming i l'artista gironí Lluís Bosch pintaran murals. Dues hores més tard hi haurà una xocolatada popular i a les set hi haurà la representació d'una obra de teatre i Fal·lera gironina farà una rua pel barri per "arrossegar la gent" fins la Devesa. A les vuit començaran els actes de la nit entre els quals hi haurà la lectura del manifest reivindicatiu per part de la plataforma i la lectura d'un manifest per "aprendre a actuar de forma més humana" de l'antropòleg Eudald Carbonell.