divendres, de febrer 15

Pagans envia cartes als veïns de la Devesa en què explica el projecte del polèmic pavelló

En la missiva defensa «preservar i conservar» el parc

DANI VILÀ. Girona (El Punt)
L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, fa arribar aquests dies cartes als veïns de la Devesa en què explica com es concretarà el projecte de construcció del pavelló poliesportiu. L'escrit signat per Pagans expressa la voluntat del consistori per «preservar i conservar» el parc a través de l'elaboració del futur pla d'usos i gestió de la Devesa.
La carta està signada el dia 12 de febrer i els veïns del barri de la Devesa han començat a rebre aquests últims dies l'escrit signat per l'alcaldessa. Pagans es dirigeix als veïns amb la voluntat d'aclarir i detallar les previsions que té l'Ajuntament sobre el futur de la Devesa.
En relació amb el projecte del pavelló, que ha comportat la creació d'una plataforma opositora i desavinences entre els socis del govern de la ciutat, l'alcaldessa subratlla que PSC, ERC i ICV van aprovar la modificació del pla general al març del 2006, «on es defineix, explícitament, un pavelló a la Devesa». L'escrit incorpora un plànol en què s'indica la situació del futur pavelló a l'espai on hi havia l'antiga hípica i es remarca que es farà «sense haver d'eliminar cap element natural ni tallar cap dels plàtans». També adquireix el compromís, com va manifestar en el ple, d'obrir la participació ciutadana per planificar i definir el futur dels usos de la Devesa.
En l'escrit es recorden les diverses figures que al llarg dels anys s'han aprovat amb l'objectiu de protegir la Devesa i el seu característic arbrat, així com les actuacions que s'hi han fet en els últims anys, eliminant la pista d'atletisme del camp de Mart, les instal·lacions de l'antiga hípica o l'enderroc fa anys de la discoteca Piscis.