dimecres, de febrer 13

L'alcaldessa admet que el poliesportiu es farà sense el pla d'usos del parc aprovat

L'oposició de Girona posa en relleu la polèmica pel pavelló de la Devesa i Pagans apel·la a més debat intern

DANI VILÀ. Girona El Punt
Els grups municipals a l'oposició a Girona, el PP i CiU, van aprofitar el ple per posar en relleu la polèmica construcció del pavelló de la Devesa i les desavinences entre el PSC i ERC amb ICV en aquest projecte. L'alcaldessa, Anna Pagans, va admetre que «cal més debat intern», però va mantenir que la construcció del pavelló seguirà el seu procés independentment de l'elaboració del pla d'usos del parc. ICV va reiterar la voluntat de consens i de continuar al govern, on són «amb els dos peus a dins».
La portaveu del PP, Concepció Veray, va fer una crida al tripartit de Girona perquè «rentin dels draps bruts a casa seva» i va qualificar de «lamentable» que exposin les discrepàncies en els mitjans. Veray encara va criticar a ICV que refusin ara el pavelló a la Devesa quan es recull en el pla de mandat i als pressupostos i va convidar els ecosocialistes a passar a l'oposició, «on ningú els tallarà les ales». El portaveu de CiU, Carles Puigdemont, va declinar entrar a valorar «la mala salut de ferro del tripartit» i va preguntar si l'equip de govern obrirà un procés participatiu per fer el pla d'usos i si el projecte del pavelló es faria en paral·lel.
En la resposta a l'oposició, Pagans va admetre les desavinences a l'interior de l'equip de govern quan va afirmar que «cal polir diferències» entre les diverses forces i que fa falta «més debat intern». De totes maneres va defensar el govern tripartit en sostenir que «un govern i un pla de mandat no es fan per un tema puntual».
Pagans va sostenir que l'elaboració del pla d'usos es desvincula de la construcció del pavelló, que «seguirà el seu camí» i que en alguns moments poden anar en paral·lel. L'alcaldessa va manifestar la voluntat que els ciutadans participin en el disseny del pla d'usos. En aquest punt, Puigdemont va acusar de voler «un procés impositiu més que participatiu», ja que CiU considera que fer un pla d'usos del parc amb les obres del pavelló en marxa condiciona el procés i va acusar l'equip de govern «d'aixecar la camisa» als ciutadans, un fet que va negar Pagans.
Per la seva banda, el portaveu d'ICV, Joan Olóriz, va defensar la intenció «de generar debat que permeti arribar a acords» i de fer un pla d'usos «amb el màxim debat». Olóriz va defensar mantenir-se al govern quan va afirmar que hi són «per voluntat pròpia i amb els dos peus a dins», esvaint així la possibilitat que el desacord amb el pavelló de la Devesa suposi la sortida del grup municipal. El grup d'ERC es va mantenir al marge i no va intervenir durant la polèmica.