dimarts, de febrer 12

55 dies

JORDI VILAMITJANA Diari de Girona
Té raó la Sra. Alcaldessa quan diu que el debat sobre el pavelló de la Devesa ja es va produir al ple de l'Ajuntament. Al desembre de 2005 i al març del 2006, amb la votació final favorable del PSC, d'ERC, d'IC-V i del PP i l'abstenció de CiU, es va donar curs i tràmit a l'aprovació de les modificacions que en permeten ara la construcció.

QUÈ VA FER QUE en aquell 2006, IC-V votés a favor de la possibilitat de construir a la Devesa un pavelló? I què va fer que, encara més a prop, durant la presentació del Pla de Mandat del tripartit, en el plenari dia 11 de desembre de 2007, IC-V obviés parlar del tema i s'adherís a la construcció de la instal·lació? Tot i que la Sra. Veray"va convidar" IC-V a intervenir ("Això sí, hi surt el pavelló de la Devesa, per tant suposo que quan parli ICV, si és que parla, dirà que no se sent còmode amb el Pla de Mandat que avui vostès aprovaran perquè l'altre dia encara negaven que ells hi estiguessin d'acord amb aquest pavelló d'esports a la zona de la Devesa"), IC-V no va dir res d'aquest tema. En canvi, va votar a favor del Pla de Mandat 2007-2011 que en el punt 4.2 diu literalment: "Construirem un nou pavelló d'esports a la Devesa".
Què ha dut IC-V a dir, ara, només dos mesos i mig després que "El parc de la Devesa, avui certament abandonat, ha d'esdevenir, per la seva dimensió, la zona verda de referència a la ciutat. I el pavelló ha d'ubicar-se en un espai alternatiu més òptim per a la urbanització"? (Article "Salvem la Devesa", publicat al Diari de Girona el 6-II-2008). Es pot entendre que la gent canviï d'opinió, però els ciutadans mereixen una explicació de per què fa dos mesos i mig, després de gairebé sis mesos de reflexió entre les eleccions i l'aprovació del Pla de Mandat, IC-V va votar que sí al pavelló i ara, només 55 dies després, diu que no.