dijous, de febrer 7

CiU es felicita ´per la coincidència amb ICV-EUiA sobre el futur de la Devesa

J.B.M., Girona. Diari de Girona
El portaveu de CiU a Girona, Careles Puigdemont, es va mostrar satisfet ahir per la decisió del grup municipal d'ICVEUiA d'oposar-se a la construcció del pavelló. Puigdemont es va felictar "per la coincidència amb ICV-EUiA" sobre el futur del parc de la Devesa i va agrair que hagin aclarit defintivament quina és la seva posició. Els nacionalistes afirmen que amb aquesta opinió expressada per Olóriz, Pardo i Terés, "ara estem més a prop" d'aturar la construcció del pavelló poliesportiu.
Puigdemont va reaccionar amb aquestes paraules a l'article publicat ahir per Diari de Girona, en el qual els ecosocialistes deixaven clar que volien debatre un Pla d'Usos de la Devesa abans que es construís un pavelló. Els ecosocialistes també havien carregat contra la manca de previsió d'anteriors governs socialistes per no haver previst sòl per a equipaments.
El debat del Xalet Tarrús
Per altra part, el regidor de CiU també va voler valorar ahir les reaccions dels arquitectes a la sentència del Xalet Tarrús. Puigdemont va assenyalar que les reflexions dels tècnics demostren "el mal sistema utilitzat per l'Ajuntament de Girona la catalogació del patrimoni". El portaveu de CiU tem que "a partir d'ara es pot plantejar que la protecció dels edificis singulars de Giona no es faci sobre cirteris de valor patrimonial, artístic o històrics, si no seguint els criteris jurídics".
El representant nacionalista adverteix que "s'ha demostrat la deixadesa del gestors de l'Ajuntament i el Xalet Tarrús és la prova del desgavell de l'equip de govern de Girona, a l'hora de protegir els espais importants per a la ciutat". Segons Carles Puigdemont, la sentència sobre l'edifici dissenyat per Josep Claret és "un gran suspens" per la gestió del patrimoni de Girona.