divendres, de febrer 8

El PSC nega que el pavelló de la Devesa provoqui una crisi en el govern i CiU vol la complicitat d'ERC i ICV per aturar el projecte


Joan Pluma (Foto: El Dimoni)

ACN //
Girona.- El PSC ha negat que la construcció del pavelló de la Devesa hagi provocat una crisi en l'equip de govern. El tinent d'alcalde socialista, Joan Pluma, ha afirmat que les darreres declaracions públiques d'un dels socis de govern, ICV, qüestionant la necessitat de construir aquest equipament, són només una opinió que no afecta al govern municipal. 'Estem davant d'algú que ens diu que no ho veu bé, però només tindrà efectes el dia que tinguin una transcendència en el govern', ha matisat Pluma. Referint-se a ICV ha afirmat que en aquests moments qui té 'algun problema d'ajust' sobre decisions anteriors són els ecosocialistes i que, per tant, qui ha de 'resoldre els mals de caps' és el partit internament. 'El que percebem des d'una part del govern, en aquest cas ERC i el PSC, és que ICV ha descobert una situació d'incomoditat i són ells els que l'han de resoldre', concreta.

Joan Pluma ha opinat que perquè els tres regidors ecosocialistes hagin fet públics els seus dubtes sobre la construcció d'un pavelló esportiu a la Devesa, no vol dir que hi hagi una crisi dins el govern. Pluma s'ha remès al pla de mandat i als pressupostos pel 2008 aprovats pels tres socis de govern per posar sobre la taula que fins ara ICV havia donat suport a aquest equipament. Per tant, afirma que perquè hagin 'descobert aquesta situació d'incomoditat' no tindria 'massa sentit' que els altres dos partits hagin 'de canviar de criteri'.

Mentrestant, el portaveu del grup municipal de CiU, Carles Puigdemont, ha aprofitat per estendre la mà a ICV per buscar la forma d'aturar la construcció d'aquest equipament esportiu. De fet, CiU tenia intenció de presentar al ple d'aquest mes una moció per reclamar que s'obri un procés participatiu per establir un pla d'usos a la Devesa però sense 'el condicionant' del futur pavelló esportiu. Finalment, han decidit posposar la presentació de la moció fins el mes de març perquè creuen que llavors tenen 'més esperances' que pugui prosperar.

Segons Puigdemont, les declaracions d'ICV han causat un 'punt d'inflexió' en el debat sobre la necessitat del futur equipament. Ara, demana a ERC que 'reflexioni i escolti les bases i la ciutadania' perquè afirma que tenen 'la clau' per aturar aquest projecte que 'ja no defensa ni tot l'equip de govern'. 'És un equipament indefensable i que ara ja només defensen els socialistes', ha criticat Puigdemont que ha aprofitar per reiterar de nou que CiU està 'totalment en contra' de la construcció del pavelló.

Retardant un mes la presentació d'aquesta moció, CiU espera ampliar el suport al document. 'Espero que d'aquí un mes tots ens puguem felicitar i dir que hem aturat el projecte', ha conclòs Puigdemont.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quin bon rollo, es foten els plats pel cap i no hi ha crisi.
Aquest home s'haura de dedicar al tarot, segur que quelcom adivinarà.