dimecres, de febrer 13

Pagans (PSC) manté que es farà abans el pavelló que el Pla d´usos de la Devesa

Jesús Badenes, Girona. Diari de Girona
L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans (PSC), va mantenir ahir que el pavelló i el Pla d'usos de la Devesa seguiran camins diferents. El portaveu de CiU, Carles Puigdemont, va demanar una resposta concreta a la pregunta de si es faria el procés particpatiu per decidir el futur del parc urbà es farà abans o mentre el pavelló està en marxa. La resposta de la màxima autoritat municipal no va ser aclaridora: "el pavelló es farà al ritme que toca, mentre que el procés participatiu potser trigarà més". En una posterior rèplica, Pagans va afegir que el debat ciutadà sobre la Devesa "potser començarà abans, però ja se sap que es pot allargar més o menys". El líder de CiU va afirmar que "no es pot considerar un procés participatiu, si no impositiu, perquè és una aixecada de camisa".
En un ple de tràmit, en poc més de mitja hora es va arribar als precs i preguntes. En l'agenda de l'oposició estava previst parlar de la Devesa. Amb una intervenció molt dura, la portaveu del PP, Concepció Veray, va arribar a demanar que ICV surti del govern i passi als bancs de l'oposició. Veray va assegurar que el seu grup estava en contra al pavelló, però va criticar ICV perquè tot i ser membre del govern "trasllada desconfiança" a la ciutadania. En aquest sentit, el PP va demanar "coherència" als ecosocialistes per mantenir en els mitjans de comunicació el que voten en el ple i va recordar que el pavelló estava dins del Pla de Mandat i al pressupost municipal i ICV-EUiA havia votat a favor en els dos casos.
La resposta del portaveu d'ICV, Joan Olóriz, va ser irònica, però també contundent. Olóriz va criticar l'actitud beligerant de Veray i va assenyalar que havia deixat de ser "la cara amable del PP" després de "veure com li ha anat a Gallardón". A més va criticar que donés lliçons de coherència quan havia canvia el seu vot "pocs minuts" abans d'un ple en el cas de l'aparcament de la Creu, que es va traslladar al carrer Emili Grahit. A més, Olóriz va recordar que "en democràcia és important el debat per encertar-la i no és bo "el ordeno y mando"". "Estem amb els dos peus dins del govern i per voluntat pròpia perquè volem seguir"va assegurar. "Les nostres propostes es fan amb voluntat de consens", va concretar.
Per la seva part, el portaveu de CiU, Carles Puigdemont, va assenyalar que en el conflicte entre els socis de govern pel pavelló de la Devesa "el que interessa als ciutadans no és la mala salut de ferro del tripartit". Segons el líder nacionalista, "Hi ha ciutadans que estan mirant al govern per veure si obté una resposta i aquesta resposta no arriba". Segons CiU, "hi ha una creixent oposició al pavelló, més o menys articulada, pero ja en tindrem temps de parlar-ne al mes que ve, quan presentem la moció". Llavors, Carles Puigdemont es va centrar en demanar que Pagans aclarís si hi hauria procés participatiu per definir l'ús de la Devesa i en el cas que es fes, si seria abans o mentre es construís el pavelló.
Una discussió que s'acabarà resolent
La resposta de Pagans va ser suficient per evidenciar el que ja havia exposat en un article a Diari de Girona, en què assenyalava que les decisions d'ICV-EUiA no condicionarien l'execució del pavelló. Els ecosocialistes no veuran complerta la seva petició perquè el debat sobre la gestió del parc de la Devesa es faci sense condicions i sense que el pavelló estigui construït. Pagans va remarcar que "no és una gran discussió en el govern" i va afegir que és "un govern amb tres socis i de vegades hi ha situacions difícils, però ho acabarem resolent". Puigdemont va qualificar el procés participatiu d'aixecada de camisa i Pagans li va recriminar que busqués ser "més popular".