divendres, de febrer 8

Els veïns volen que s´expliquin els ingressos de la Devesa

DdeG, Girona.
La plataforma veïnal en defensa de la Devesa es va mostrar ahir preocupada per les paraules del regidor de Medi Natural, Ponç Feliu, sobre el parc urbà. Els representants reclamen que l'Ajuntament expliqui i faci "públics, d'una vegada per totes, els números anuals de la Devesa i ens pogués demostrar als ciutadans que la Devesa no és una font d'ingressos per la ciutat". Els residents recorden que an aquell indret es fan tres mesos de carpes musicals a l'estiu, 15 de les atraccions de Fires, més de 200 marxants dos cops per setmana i Fira de Girona que ocupa el Camp de Mart durant garebé sis mesos a l'any.
En un article a Diari de Girona, Feliu havia assegurat que he arribat a conclusió que "l'Ajuntament destina anualment prop de 190.000 € a la seva neteja, manteniment, tractament...". Per la platafoma veïnal "és llastimós que vulgui fer veure a la ciutadania que la Devesa està neta i arranjada donant una xifra, quan tots sabem o hauríem de saber que els beneficis que s'obtenen a la Devesa són molt superiors al pressupost que es destina al seu manteniment".
La Plataforma també dubta que la Devesa estigui salvada. Segons recorden que s'ha enderrocat el Piscis i l'hípica. Afirmen que "l'alcaldessa va dir al novembre del 2002 que amb aquest enderrocament s'arranjaria i adequaria la zona al seu entorn. Per què l'Ajuntament modifica el Pla General al març del 2006, amb el clar objectiu de construir un pavelló a la Devesa?", pregunten.
El regidor havia indicat en el seu article que "si som 95.000 gironines i gironins, existeixen 95.000 opinions gironines de com ha ser aquest parc en el futur". Els veïns insisteixen "si tan orgullosos estan del debat des de l'Ajuntament, per què no fan una consulta popular a la ciutat?". "No li ha de fer cap por que els gironins ho vegin tan clar com vostè manifesta i arribin a la seva conclusió De ser així, no té curiositat per conèixer com voldrien aquests ciutadans tenir el parc?", indiquen.
Els veïns també conclouen que "en una cosa estem d'acord amb el seu escrit : "La Devesa, és una gran joia arbrada d'una petita ciutat mediterrània". No malmetin més aquesta joia".