dimarts, de febrer 12

Asfaltem la Devesa

ALBERT SOLER Diari de Girona
És clar que sí, visca el pavelló. Una ciutat moderna i supermegafashion com Girona no es pot permetre un parc on només hi hagi una cosa tan antiquada -amén de rural- com arbres que, a sobre, ni es deixen inaugurar pels polítics. Arbres, plantes, alguna formiga, són coses que estan molt bé per a parcs de llocs endarrerits, però nosaltres som Girona, la ciutat puntera.
Així que, construït ja un baratíssim Palau Firal, el proper pas és el pavelló d'esports, una necessitat per a tants milers de gironins que no practiquen esport per falta de lloc i que, desesperats, acumulen calories asseguts al sofà de casa. Tindran pavelló. I no passarà gaire temps que no copiïn la idea a Nova York, on tenen aquella misèria de Central Park amb gent ?corrent a l'aire lliure, quina vergonya. És estrany que no hi hagin pensat, potser no disposen d'espai o diners com a Girona.
Això no s'aturarà aquí. No s'entén que a la Devesa hi hagi encara una àrea de picnic. Carmanyoles i entrepans són horteres i cosa de pobres. El mínim que es mereix Girona, situada en l'avantguarda gastronòmica, és arrasar l'espai de pícnic i construir-hi un restaurant -de cuina de disseny, per descomptat- on no faltaran els plats vegetarians que, per ecologistes, nosaltres. Quedarà encara espai verge, reservat per si de cas Hipercor decideix ampliar allà les seves instal·lacions, que no sigui dit que l'Ajuntament nega res a tan altruista empresa. Finalment, per recuperar la Devesa caldrà ja només eliminar la pols que molesta els passejants, problema que segur sabrà solucionar l'Ajuntament amb un bon asfaltatge.