dimecres, de febrer 20

El pavelló de la Devesa que Pagans ha enviat als veïns incompleix la Llei de l´esport

El plànol de l'Ajuntament redueix la llargada a uns 40 metres i només la pista ja haurà de fer 45 metres

J.Badenes, Diari de Girona.
El pavelló esportiu de la Devesa que Pagans ha enviat als veïns ni seria subvencionat ni compleix amb el que preveu la Llei de l'esport. El dibuix ha reduït les dimensions a menys de 40 metres de llargada i d'amplada. Segons el que obliga la Generalitat, només la pista poliesportiva ja ha de tenir una mida d'almenys 45 metres de llargada i permet un mínim de 27 d'ample. Sense incloure, ni les grades, ni els vestidors, ni cap dels tres magatzmes als quals també obliga la normativa.
La secretària general de l'Esport, Anna Pruna, va informar que a Girona li correspon un pavelló del tipus 3 -pavelló poliesportiu que es pot dividir en tres pistes-. El mateix govern de la ciutat ha insistit que la Generalitat els permetrà construir un "PAV3", denominació amb què apareix en la normativa oficial. Aquesta és la categoria més alta de pavelló, ja que tindria triple funció poliesportiva.
Segons el Pla director d'instal·lacions i equipaments esportius de Catalunya (PIEC), aquest tipus de pavelló ha d'incloure, a més de la pista poliesportiva, diversos requeriments tècnics. Un pavelló triple poliesportiu ha de comptar amb quatre vestidors de grups, tres magatzems -d'almenys 4 metres d'amplada- i zones de serveis, amb bars, servei mèdic, tres vestidors per àrbitres i una sala d'infermeria. Han de disposar d'accessos diferenciats per al públic, per als esportistes i per al manteniment. També han de comptar amb un vestíbul.
Com a exemple es pot posar el cas del Pavelló Lluís Bachs del GEiEG, que compta amb una pista de 40 metres de llargada i 20 metres d'amplada, molt per sota del que seria un PAV3. L'edifici exterior supera els 50 metres de llarg, per poder encabir tots els serveis, que són molts menys que els que la Generalitat preveu per al nou pavelló de la Devesa.
L'Ajuntament ha enviat als veïns una proposta de pavelló que pretén mostrar l'escàs impacte sobre la Devesa. L'equipament dibuixat ocuparia els escasos 40 metres que té l'amplada de les pistes de tennis, que encara existeixen ara. Una pista reglamentària de tennis té 11 metres d'amplada als quals cal sumar els marges fins la tanca. En competicions oficials, la banda té una mida de 3, 6 metres. Una espai que ocuparia 18 metres d'amplada. Pel que fa a la suma de les dues pistes ni tan sols arribaria als 40 metres, en el cas de la Devesa. A més aquest diari ha pogut comprovar sobre el dibuix utilitzat per l'Ajuntament que la mida se situa al voltant dels 38 metres.

Un espai protegit pel Pla General
En l'escrit, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans (PSC), remarca que els arbres estan protegits pel Pla General d'Ordenació Urbana. Assenyala que els arbres estan protegits i catalogats pel seu valor patrimonial. Pagans explica que el pavelló ocuparà l'espai alliberat de l'Hípica i afegeix que es farà "sense haver d'eliminar cap element natural, ni tallar cap dels plàtans que constitueixen aquest valuós parc urbà". L'alcaldessa manté que "complirà tots els requisits perquè quedi integrat en la zona d'usos esportius del parc".