diumenge, de febrer 17

Pagans defensava el 2002 que la Devesa era el ´monument natural més emblemàtic´

Diari de Girona
L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans (PSC), mantenia durant el 2002 una posició ben diferent de la que manté ara. En el llibre oficial de les Fires de Sant Narcís, dedicat a la Devesa, Pagans remarcava diversos aspectes del parc al qual qualificava de "monument natural més emblemàtic i preuat". Entre altres reflexions, la màxima autoritat municipal assenyalava que "quedava molta feina per fer" i entre els objectius que es marcava era "seguir enderrocant velles construccions i recuperar espais per als ciutadans".
La construcció del pavelló esportiu al parc de la Devesa ha fet que la plataforma veïnal recordi les paraules de Pagans quan es va enderrocar l'Hípica. L'entitat denunciava que l'alcaldessa havia canviat el seu discurs respecte al parc, al qual volia alliberar de construccions i volia convertir en un major espai verd.
En l'escrit de Fires, Pagans beu d'aquest esperit i apunta que la Devesa és, "aquest gran pulmó verd -un tresor natural envejat pels forasters i visitants- d'arbres centenaris que gaudeixen d'un estat de salut extraordinari és per a nosaltres un espai irrenunciable".
Pagans feia un repàs als usos de la Devesa, des de la Rosaleda a les botxes o als esportistes ocasionals de fúting. Es comprometia a millorar-la i volia fer compatible tot els usos. Argument que encara manté.
No obstant això, en el pròleg del llibre també destaca que "la Devesa té vida i n'ha de tenir més". A partir d'aquí, és quan assenyala que "la Devesa és i seguirà essent el nostre monument natural més emblemàtic i preuat".