diumenge, de març 2

Vint tendes i 300 persones acampen a la Devesa per rebutjar el pavelló poliesportiu


Salvem la Devesa va organitzar ahir una jornada festiva i reivindicativa al Camp de Mart

Manel Bosch, Diari de Girona.
La plataforma Salvem la Devesa va organitzar ahir a la tarda un seguit d'actes per protestar en contra de la construcció d'un pavelló esportiu al parc. Els actes es van dur a terme al Camp de Mart a partir de les quatre de la tarda i no van acabar fins a les dotze de la nit, moment en el qual, unes 300 persones van acampar-hi per expressar el seu rebuig al projecte.
Salvem la Devesa, plataforma constituïda fa dos anys per evitar la realització d'aquest projecte, va convocar la protesta amb el suport de l'Associació Veïnal Devesa-Güell i entitats naturalistes com l'organització escolta Joan Pons. Carles Puigdemont, en representació del grup municipal de Convergència i Unió, va ser-hi també present per mostrar el seu suport a l'acte. També va particpar a l'acte l'antropòleg Eudald Crabonell per demanar una reflexió sobre el projecte i sobre l'espècie humana.
Els contraris al projecte van afirmar no estar d'acord amb el punt escollit per l'Ajuntament per construïr el pavelló però que, en canvi, no eren contraris a equipar la ciutat amb un pavelló en un altre indret. Així mateix es va expressar Josep Plazas, portaveu de Salvem la Devesa. Per Plazas, els barris de Sant Narcís, Taialà i Fontajau podrien allotjar aquest nou equipament. En el cas de Fontajau va afirmar que era "comprensible" que l'Ajuntament reservés pel Club Bàsquet Girona el pavelló municipal ja existent però que, per aquest mateix motiu, és convenient que se'n construeixi un de nou.
El portaveu de Salvem la Devesa va explicar que l'entitat vol "revitalitzar el parc" i que, segons creuen, això no passa per construir-hi un poliesportiu que no en milloraria l'estat de conservació ni l'aspecte i que només n'augmentaria el trànsit pels voltants. En aquest sentit, el col·lectiu vol que els canvis a la Devesa passin per replantar els arbres malalts, deixar-hi crèixer altres espècies, millorar la neteja i augmentar el nombre de plataners. Salvem la Devesa vol que es traslladi el mercat a la zona de La Copa i que les fires es traslladin també de lloc. Josep Plazas va explicar que Salvem la Devesa havia recollit ja cinc mil signatures de veïns "de diferents barris de la ciutat" i va destacar el suport dels comerciants del barri de la Devesa i del Güell.
El manifest de la protesta va ser molt dur amb els grups municipals del PSC i ERC als quals va acusar de "voler fer creure a la població que no es pot canviar la ubicació del pavelló" quan, segons entenen, això és fals. El text ho argumentava a partir del fet que encara no existeix cap projecte constructiu i que la subvenció que l'ha de fer possible no ha estat concedida ni sol·licitada. El manifest va exigir també la redacció d'un pla d'usos per la Devesa i que, a la vegada, s'iniciï un procés de participança en el qual els ciutadans es puguin pronunciar sobre el futur del parc.