dimecres, de gener 16

Salvem la Devesa

Carta al director, EL PUNT

MANEL RUBIO. GIRONA.
El senyor Carles Teixidor escrivia el 8 de gener passat en aquest espai una carta en què defensava el parc de la Devesa a la qual tots els gironins haurien de donar suport.
Sembla mentida que el segle XXI, en un moment de gran sensibilitat mediambiental, quan es demostra que entre tots no hem sabut preservar el medi natural en un sentit ampli, l'Ajuntament de Girona surti amb l'estirabot de fer un pavelló municipal en l'únic espai de la ciutat que pot rebre amb propietat el nom de parc. Aquesta desencertada idea no és propietat exclusiva de l'actual consistori. Fa uns anys un candidat a l'alcaldia ja comentava que si guanyava les eleccions suprimiria algun espai verd, ja que –segons opinava– el que la ciutat necessitava era afavorir la construcció. Per sort per a tots els que estimem la ciutat, no va ser elegit. La Devesa, com es pot llegir en la web de l'Ajuntament de Girona, és el parc urbà més gran i frondós de Catalunya. Per què l'hem d'espatllar? No discuteixo la necessitat d'un nou pavelló, però segur que hi ha moltes zones millors on situar-lo.
Sobta, que en un moment en què els polítics pretenen que tots els seus gestos estiguin tenyits d'europeisme, se'ns vulgui endossar un projecte més propi d'un ajuntament de la Costa del Sol.
Siguem europeus de veritat i respectem els espais verds, i més si són urbans. Expliquem als ciutadans i especialment a la mainada la sort que tenim de disposar d'un parc únic a Catalunya. Fem pedagogia d'aquest excepcional parc urbà de la nostra ciutat.
Demanem a l'Ajuntament que no el malmeti i que hi destini un pressupost extraordinari per conservar-lo, millorar-lo i posar-lo en les condicions que el senyor Teixidor comenta en el seu escrit.
Si el consistori municipal fa el sord, potser caldrà organitzar un Salvem la Devesa.