dilluns, de gener 28

Altre cop sobre la Devesa: quina barra!

(resposta a la «reflexió» de Ponç Feliu al DdeG)


Llegeixo en el Diari de Girona d'ahir diumenge -27 de gener- una gran (gran per la llargària, no pel contingut) reflexió del regidor de Medi Natural de l'Ajuntament de Girona en referència a la Devesa, i no deixa de sorprendre'm la barra que tenen alguns per riure's de la gent! Tota una pàgina d'un diari, per dir-nos el que ja sabem: «tants caps, tants barrets», que en el tema de la Devesa tots hi volem opinar i que segurament en poques de les propostes tots hi estarem d'acord al cent per cent... en totes menys en una, i per aquest petit detall el senyor Ponç Feliu, només hi dedica l'últim paràgraf... en el que tots estem d'acord, tots!, és en la demanda d'un Pla d'usos de la Devesa! tots excepte l'Ajuntament, que ha tingut més de vint anys per fer-lo i no s'hi ha atrevit i que si ara els ciutadans ens atrevim a exigir-lo és perquè altre cop aquells que l'havien de preservar i cuidar ens l'agredeixen de la manera més barroera: d'amagat i sense voler fer soroll!
Divendres passat -25 de gener- a la Farinera, la CUP -amb el suport de l'Associació de Veïns Devesa-Güell- va organitzar una xerrada-debat-col·loqui sobre el tema.
Va ser un èxit per molts motius: per les dues-centes persones que hi vam ser... perquè, al contrari del dia del debat televisat per TVGi, tothom qui va voler va poder parlar... pel que es va dir, tant per part dels ponents (agraïments a tots ells per les 'classes magistrals' d'història, botànica i democràcia) com pels assistents (menció especial a l'encarregat de manteniment de la Devesa per les seves explicacions, clares i esclaridores), però sobretot perquè va ser una lliçó per a tots aquells que ens volen fer creure que quan deixem parlar als ciutadans cadascú només defensarà els seus interessos, i això no va passar... ens vam escoltar, vam proposar i per damunt de tot una proposta comú: abans de tocar-hi res més, volem que es faci un Pla d'usos, que el lideri l'Ajuntament, però en què tots hi volem participar... Per tant, senyor Ponç, no ens vingui ara amb que el nom de la Plataforma, Salvem la Devesa, el sembla més o menys correcte, o si el projecte fa desaparèixer un o dos arbres, o fins i tot insinuar que els qui ens oposem al pavelló utilitzem mentides i demagògies (en tot cas expliquem el poc que sabem, perquè de versió oficial, més aviat poca) i escolti el que li demanem.
Si tan convençuts estan que el millor per la Devesa és fer el pavelló i tot el que pugui venir després, no pateixin que els gironins sabrem valorar els seus esforços, però fem-ho bé! obrin un procés participatiu (però de veritat, no com la riota del Senat dels joves o el premiat procés de la frontissa de Santa Eugènia de Ter) i treballem tots plegats en el Pla d'usos. I, de moment... no toquin res més! Si us plau! Tal vegada, els gironins sabrem apreciar un tarannà tant democràtic al nostre Ajuntament.


Martí Carreras és veí del barri de Sant Narcís
Publicat a El Dimoni de Santa Eugènia

1 comentari:

Anònim ha dit...

El senyor Ponç Feliu, el senyor Pardo, i d'altres, són els responsables del desmantellament de l'ecologisme militant a Girona. L'ANG era, abans, una associació que protestava, criticava i vetllava per les bones pràctiques. Ara, crec que són una empresa d'estudis al servei de les administracions que mai no piula. A l'Empordà i a la Selva hi ha associacions proteccionistes que denuncien les agressions. Aquí, ho ha de fer una trista associació de veïns. Quina vergonya pels ecologistes!! Encara no els hem sentit dir que estan a favor del Pavelló. O potser algú dubta que estan a favor?