dilluns, de gener 7

Girona, premi innovació democràtica! I un be negre amb potes rosses!!


foto: Dani Aznar

El conseller Saura ha atorgat a l'Ajuntament de Girona un premi a la "innovació democràtica".
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, creu en la participació ciutadana “com a mètode per apropar la política a la ciutadania en ple debat sobre la desafecció política”. Els guardons, atorgats per la Direcció General de Participació Ciutadana, reconeixen 4 experiències innovadores de promoció de la participació ciutadana en la definició de les polítiques públiques a nivell local.

Vet aquí el projecte premiat a Girona:


Girona (Municipis de més de 50.000 habitants)

Procés participatiu per a la urbanització de la frontissa de Santa Eugènia.


Procés de participació sobre la urbanització de la frontissa de Santa Eugènia (8.720 m2) per promoure el debat sobre els seus possibles usos i recollir les aportacions realitzades en els diferents espais organitzats per a joves i adolescents, gent gran, associacions, dones i entitats. La frontissa de Santa Eugènia correspon a l’antiga reserva de la carretera N-II en els límits dels termes municipals de Girona i Salt, que ha esdevingut un espai degradat i requereix d’actuacions urbanitzadores que millorin la seva qualitat i siguin d’utilitat pels veïns i veïnes del barri. Aquest projecte forma part del Pla d’intervenció integral del barris de Santa Eugènia-Can Gibert que ha rebut suport del Fons de Barris del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

I el procés participatiu per definir els usos de la Devesa? I el procés per definir si cal i on cal posar un nou pavelló?
Semble que les coses importants es fan sense "participació" i sense gaire "innovació democràtica".