dijous, de gener 31

Públic i transparent

JOAN PLUMA ESCRIU A ELDIMONI.COM
A propòsit de l'article de Martí Carreras
sobre la Devesa, publicat a eldimoni.com


A propòsit de l'article de Martí Carreras -del 28 de gener- a El Dimoni intitulat Altre cop sobre la Devesa: quina barra!, em permeto recordar que els mitjans de comunicació varen recollir la proposta de crear el pavelló el novembre de 2005 feta per l'equip de govern de l'Ajuntament de Girona. Des de març de 2006 està vigent la modificació del pla que permet construir un pavelló a la Devesa. Aquest acord fou adoptat pel ple de l'Ajuntament en dues sessions i els mitjans se'n feren ressò. Es va convocar també i resoldre un concurs d'arquitectura per a l'encàrrec del projecte. La convocatòria va ser lògicament pública. Així mateix, en el decurs de l'any 2007, el ple acordà una modificació de crèdit per construir el pavelló, també en acte públic i recollit pels mitjans. El Pla de mandat aprovat pel ple de l'Ajuntament també recull el pavelló. En el pressupost de 2008 també es recull una partida nominal destinada a finançar la construcció del pavelló.
Fa doncs més de tres anys que se'n parla del pavelló i es pot dir el que es vulgui, però en cap cas es pot dir, com fa Martí Carreras, que s'actua de manera barroera: d'amagat i sense fer soroll. Atès que és la segona vegada que ho diu (ara en aquest article i abans en un escrit de l'Associació de Veïns Sant Narcís) em permeto defensar el caràcter públic i transparent de les decisions preses, sotmeses totes a exposició pública. L'oposició sempre legítima a un projecte, no pot emparar-se en fets que no són certs. I, en Martí, ha tingut totes les ocasions esmentades per fer arribar el seu parer i no ho ha fet en cap cas.

Joan Pluma és tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona
i regidor dels barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com és que ningú de l'ajuntament ofereix arguments consistents en favor del pavelló a la Devesa? En vista dels maldecaps que els portarà no baixar del burro, val més que el facin a Fontajau. Rectificar és de sabis. Però ja sabem que el fanal de la plaça del vi, que és una burla per la ciutat als ulls de tothom, és un precedent lamentable.

Anònim ha dit...

Voldria fer una breu resposta a l'escrit del president de l'AV de Sant Narcís, Sr. Martí Carreras (Altre cop sobre la Devesa: quina barra!), fruit del meu article de diumenge passat -27 de gener- al Diari de Girona.

:: PONÇ FELIU (DdeG)
> Diferents visions sobre el futur del parc de la Devesa



Simplement, m'agradaria dir que la meva intenció amb l'article no era únicament evidenciar el que ja va posar de manifest el diari El Punt en l'extensiva notícia i les enquestes del passat dijous -24 de gener- (la divergència d'opinions envers el futur que es proposa per a la Devesa), sinó exposar un seguit d'aspectes que molt sovint es desconeixen, tant del propi parc (el tractament, manteniment, gestió, etc. que s'hi fa), com del propi pavelló proposat (per exemple, sense anar més lluny, que s'ha plantejat en un espai on no cal tallar cap arbre). Crec que l'article fa especial èmfasi a la participació que l'Ajuntament de Girona vol que hi hagi en el moment de fer el Pla d'usos i gestió, i en cap moment es posiciona contra el moviment ciutadà en defensa del Parc (ans al contrari!); simplement, i com a opinió personal, l'article esmenta que tant el propi nom, Salvem la Devesa, com algunes de les opinions aparegudes al mitjans, porten a lògiques confusions, com es fa evident amb la carta al director d'un veí de Berga que esmenta la possible urbanització de cases d'alt estànding a l'interior del parc.

Probablement tots plegats estem molt més d'acord del que sembla. I probablement coincidim en un 95%. El 5% restant és allà on molts discrepem i on totes les posicions són legítimes; sempre ben explicades i argumentades, evidentment, com comenta el Sr. Martí Carreras.

Ponç Feliu i Latorre és regidor de Medi Natural de l'Ajuntament de Girona