dimecres, de juny 4

Feta la llei (internauta), feta la trampa

Els internautes avalen la construcció
del pavelló de la Devesa de Girona
DANI VILÀ. Girona El Punt
Els internautes que han participat en el procés participatiu del pla d'usos de la Devesa de Girona avalen la construcció del polèmic pavelló que proposa construir l'equip de govern. En la pregunta sobre els usos de la Devesa, un 48% de les respostes hi han donat el màxim suport.
Les discrepàncies que genera la construcció del pavelló es posen de relleu si es té en compte que un 25% hi han posat un 0, totalment en desacord amb la proposta. Els tallers participatius ja han mostrat públicament les posicions contraposades. En l'últim taller sobre medi natural, el rebuig al pavelló va obtenir el màxim suport i en el taller sobre educació i lleure, dos dels grups també s'hi oposaven mentre que un altre es mostrava partidari de situar-lo fora del parc. Per contra, en la votació del taller dels usos esportius, no exempta de polèmica, el resultat va acabar donant suport a la construcció del pavelló.
Unes 250 persones han valorat les diverses propostes i les que han obtingut més consens són les d'evitar l'accés de vehicles al parc, millorar els equipaments municipals i apropar la Devesa a la ciutat. També ha obtingut un alt grau de consens la instal·lació d'una terrassa restaurant. En l'elecció de les accions prioritàries, els internautes volen millorar l'enllumenat, evitar bassals i soterrar línies elèctriques. El 17 de juny s'acaba el procés participatiu, que va començar fa tres mesos.

Akausbaixo
XEVI XIRGO. El Punt
Tres anys enrere, quan ningú sabia que hi havia una immobiliària que es deia Akasvayu, i quan ningú sabia com es pronunciava el nom, un bon dia se'm va acudir en aquesta mateixa secció reproduir la broma que circulava per Girona en el sentit que al nou patrocinador tothom li deia «Akausbaixo». Us estalviaré els comentaris «amables» que em van fer arribar en aquell moment, i m'estalviaré d'afegir-n'hi ara cap de nou. Perquè ja saben que jo d'esports tampoc no hi entenc gens. No entenc com és que tenint un equip a l'ACB el pavelló no era ple cada cap de setmana, i no entenc com és que l'Ajuntament i la Diputació han estat tan poc hàbils que després de vint anys han estat incapaços de solucionar el tema una vegada per sempre. De fet, per no entendre-hi, no entenc com han deixat créixer el deute d'aquesta manera; no entenc com amb aquest deute les fitxes d'alguns jugadors eren tan altes; no entenc per què el patrocinador va permetre aquesta situació i no entenc per què tothom mirava enlaire. I ara no entenc, és clar, per què l'Ajuntament vol fer un pavelló a la Devesa si d'aquí a res li quedarà lliure el de Fontajau. Però ja els ho he dit abans. Jo no hi entenc res.