diumenge, de maig 25

Els opositors forcen una nova votació pel pavelló esportiu i s´imposa el no

La gestió natural de la Devesa queda eclipsada en l'últim taller per la negativa al projecte

M.Bosch, Diari de Girona.
Feta la llei, feta la trampa. La darrera jornada del procés participatiu pel pla d'usos de la Devesa es va tornar a centrar en el pavelló esportiu. L'acte va tenir lloc a la llotja de contractació del Palau Firal i va seguir l'estructura de les tres jornades precedents. Per tant, tres tallers formats per veïns i membres d'entitats relacionades amb el tema de debat -ahir s'havia de parlar sobre la gestió de l'espai natural i la mobilitat- van emetre un seguit de propostes que, posteriorment, van ser votades pels presents seguint el criteri de votar l'opció que "més agradés" com ja s'havia fet la setmana passada en tractar el usos esportius del parc. Malgrat que el polèmic projecte del pavelló no entrava en el debat proposat del procés aquest va acabar centrant-ne la jornada. Dos del tres tallers van introduir la negativa a la seva execució com a proposta pel pla d'usos i el tercer va decidir no fer-ho tot i haver-ne parlat perquè no formava part del debat. De fet, aquesta ha estat una tònica del procés participatiu. Ja en la primera jornada oberta a la participació ciutadana les opinions sobre aquest projecte van fer-se sentir. Dos dels tallers van mostar-s'hi contraris i un va proposar reubicar-lo on hi ha el Palau Firal. Aleshores alguns veïns van acusar el conistori de "dirigir el procés" perquè el pavelló només entrava oficialment en debat en la tercera jornada de participança, dedicada als usos esportius del parc, malgrat el fort rebombori que havia causat.
Ahir, en procedir a la votació, el "no" al pavelló va ser l'opció més votada davant d'altres que tenien a veure estrictament amb la gestió natural del parc. Així, la negativa a la construcció de l'espai poliesportiu va obtenir 43 vots a favor i va superar clarament les altres idees proposades, millora de l'accessibilitat (16 vots), pla de gestió de l'arbrat i integració de les ribes del riu Ter (14 vots) i limitació i control del trànsit als voltants del parc (13 vots). Aquest fet va decebre als regidors presents que, com en les tres jornades anteriors, van ser Miquel Poch, regidor de participació i relacions ciutadanes i Ponç Feliu, regidor de Medi Natural. Poch va lamentar "l'esforç d'alguns veïns" que, segons ell, "volien centrar el debat en el pavelló i desvirtuar-lo" tot i que va afegir que la valoració global del procés participatiu serà més àmplia perquè inclourà les idees emeses i votades durant les seves quatre jornades i, també, les que els ciutadans hagin fet arribar per internet o mitjançant les carpes que el consistori ha instalat per diferents punts de la ciutat. El regidor de participació i relacions ciutadanes va admetre que caldria millorar el mecanisme d'aquests processos participatius per evitar que, com en aquest cas, no s'obeeixi el tema de debat i es votin propostes que no hi tenen a veure. Poch va afegir que aquesta experiència és un precedent vàlid per la ciutadania i l'Ajuntament i que "cada procés serveix per millorar". Per la seva banda Ponç Feliu va afirmar que a causa del protagonisme del pavelló s'havien deixat sense tractar "temes molt importants dels quals cal saber- l'opinió dels ciutadans". Feliu va afegir que alguns informes tècnics proposen solucions per augmentar la salut de l'arbrat i la seguretat del parc que necessiten consens per poder tirar endavant i que ahir no es van parlar per l'insistència en el projecte de l'Ajuntament.Entre els ciutadans convocats hi va haver opinions contraprosades. "Alguns han donat tots els seus vots contra el pavelló i han prescindit dels aspectes que havíem vingut a parlar", va afirmar el membre d'una entitat protectora d'animals. Miquel Llop, en representació de l'associació de veïns de la Devesa, va dir que el debat havia demostrat la validesa dels arguments contraris a l'actual ubicació del projecte i va fer una valoració positiva del procés que ahir va concloure.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El de la botiga d'animals "amic personal d'en Josep Mª Jofre", es la botiga de Joaquim Vayreda, els veïns ja sabem on no hem d'anar a comprar, ja que ell ens dinamita el procés nosaltres li farem el buït. Referent al tema del pavelló, es tracta de fe fer una nova edificació, i aixó té a veure amb el taller de lleure i educació, en el deFires i Mercats, que havien fins i tot de fer un gran aparcament dins del Parc i fer-hi un "MACRO-RESTAURANT", evidenment en el taller d'Usos esportius i quan parlem del darrer taller Espai Natural i Mobilítat, on s'ha vist un parc amb pavellons esportius i plens d'autocars i cotxes,
Siusplau sr. Miquel Poc i sr. Ponç Feliu, han perdut el partit, i per golejada, facin el favor de reconeixer que els ciutadans no volen un PAVELLÓ, dins del Parc i siguin consequents amb el que la població demana.
S'algú ha fet trampa, ha estat l'Ajuntament desde el primer dia, sinó com es menja el fet de presentar els planols del nou pavelló dos dies abans del taller.
Els hi hauria de caure la cara de vergonya, pel fet de pendre el pel als ciutadans d'aquesta manera, i vagin en compte amb el que fan que el 2011 es a prop i amb una mica de sort ERC, quedarà sota del PP, i el PSC, haurà d'enviar els seus regidors a pencar, ja que amb una mica de sort baixen dels 5 regidors.
Vostes mateixos, n'ha prou d'acollonar, es posin les piles i a creure el que demana la població.