divendres, d’abril 18

Formentera.

Un conte d'Angel Guevara

Tot va començar un dissabte a la tarda de un mes d’agost molt calorós a Mallorca, quan en Diego va llegir al diari que a Formentera hi havia una reserva natural de tortugues i que al mateix dia a les dotze es feia una visita, on es podia anar a veure les cries i tot, ell li va demanar als seus pares però aquell dia els pares no podien perquè la mare tenia que anar a veure una amiga seva i el pare tenia que anar a una reunió, així doncs que va decidir que hi aniria sol ja que la visita només durava dos hores.
A les dotze en punt ja era a la part esquerra de la badia de s’arenal al moll 14.
Ell que es va estranyar en no veure ningú , li va preguntar a un noi que estava a l’única barca d’aquell moll. “Perdoni es aquí la visita a Formentera?”
Si noi ets l’únic i val 3 euros.
En Diego no s’ho va pensar dos cops i li va donar els 3 euros al noi i va saltar a la barca.
En el moment que va saltar en Diego, el noi directament va engegar el motor i va posar rumb a Formentera.
Al cap de 10 minuts ja i eren. El noi li va dir “salta que ara baixo jo”.
Però quan va saltar el noi desprès d’haver parat la barca, es va treure una pistola de la butxaca li va donar un paquet i li va dir porta-li aquest paquet a l’home que hi ha a l’altre costat de l’illa.
I llavors en Diego no va tenir més remei que anar-hi, mentres feia camí cap dins de l’illa pensava, “que burro que he sigut aquests dos són contrabandistes, i m’han fet servir a mi per portar el paquet”. Però de cop s’he li va acudir fer un pla. Com que ell portava el mòbil a sobre, s’he li va acudir de trucar a un pescador amic seu que tenia una barcassa.
Ell va intentar trucar però no hi havia cobertura. Va moure’s una mica i al final va tenir cobertura. S’hi va posar en Manel que es com es deia el pescador.
En Diego li va explicar tot, en Manel va decidir ajudar-lo, va tancar la peixateria, va cridar els nois que estaven amb ell i tots van pujar a la barca amb direcció a la part nord de l’illa . Mentrestant en Diego es va impacientar.
L’altre noi que tenia que rebre el paquet es va posar nerviós i va anar a buscar en Diego en mig de l’illa.
En aquell moment en Manel i els seus arribaven a l’illa. El de la barca que havia portat en Diego es va alarmar en veure la barca i es va pensar que era la poli i va entrar corrents cap a dins de l’illa.
De cop en Manel i els seus van sortir de la barca i van córrer cap a dins van buscar en Diego però no el trobaven, però de cop es van girar i van veure els dos nois agafant en Diego i un dels dos apuntava amb una pistola en Diego.
Els dos nois els hi van dir, si no voleu que el vostre amic prengui mal doneu-nos les claus de la barca i el paquet.
De cop i volta els vertaders biòlegs que se’n cuidaven del seguiment de les tortugues van aparèixer i com que eren un grup nombrós, els contrabandistes es van espantar van tirar la pistola i se’n van anar corrents i mai se’n va sentir parlar.
Fi.