dimarts, d’abril 26

Vermut solidari: comunicat de premsa

Des de la junta de la Devesa-Güell agraïm a totes les persones i entitats que van col·laborar en el vermut solidari celebrat el dia 17 d'abril per recaptar diners pel camp de refugiats d'Idomeni.
La iniciativa va sorgir per tal de pal·liar la passivitat de les institucions públiques per gestionar l'actual situació i la mancança d'esforços i recursos que s'ofereixen als refugiats.
Des de la junta vam organitzar el vermut i vam intentar crear un espai de difusió en el que entitats com el grup de refugiats de Girona (entre d'altres) van participar-hi per ajudar a conèixer l'actual situació i els projectes que s'hi estan duent a terme. Vam considerar crucial, a part de la recaptació de fons monetaris, donar a conèixer al barri i a Girona una realitat del que realment és la vergonya de la UE.
Ens plau comunicar-vos que, gràcies a tots els que us hi vau passar, vam aconseguir reunir 850 euros per destinar a projectes a Idomeni. D'aquests diners, destinarem 500 euros al EREC (cost que té la compra diària d'aliments que reparteixen durant un dia pel camp d'Idomeni_http://www.asl.ong/ca/col%C2%B7labora) i al projecte Idomeni Cultural Center(http://www.ekathimerini.com/207921/gallery/ekathimerini/in-images/volunteers-set-up-school-for-refugee-children-at-idomeni), inspirat en una realitat sovint oblidada com és la vida més enllà de les necessitats fisiològiques i que busca crear un espai de cultura i educació tot i les precàries condicions de vida.
Agrair especialment la col·laboració del grup de voluntaris del Gironès i l'inestimable ajuda dels Drunken Sailor-Hoppers de Girona (https://www.facebook.com/Drunken-Sailors-Hoppers-Girona-1459803587584181/?fref=ts).
Moltes gràcies a tots aquells que ho vau fer possible, recordar-vos també que la realitat a Idomeni segueix essent la mateixa i que tot i els colossals esforços dels voluntaris que dia a dia lluiten per canviar la situació, res no canviarà fins que no hi hagi una acció ciutadana conjunta que clami contra una vergonya com la que s'esdevé avui en dia a Grècia.