dijous, de novembre 20

Que no hi ha oposició frontal al projecte? Ja ho veuran a les properes eleccions!

La plataforma de la Devesa critica que es mantingui el pavelló
Els veïns lamenten que Poch (ERC) no compti les 5.000 firmes presentades contra el projecte

GIRONA J.B.M. (Diari de Girona) El portaveu de la plataforma veïnal en defensa de la Devesa, Josep Plazas, va lamentar ahir "l'equivocació del regidor de Participació, Miquel Poch (ERC), perquè no ha comptat les 5.000 signatures que vam presentar en contra". Plazas va criticar que el tripartit vulgui mantenir el projecte del pavelló sense tenir en compte les opinions dels veïns. El representant del col·lectiu considera que "no calia la faràndula del procés participatiu si no era vinculant, ja que s'han gastat els diners del contribuent per a res". El regidor de Participació, Miquel Poch (ERC), va anunciar dimarts que mantindiren el projecte perquè no s'ha demostrat que hi hagi una oposició frontal al projecte, si no que es tractava de crítiques amb poc suport.També es va sumar a les crítiques a Poch el grup municipal de CiU a Girona, que va qualificar "d'error monumental i menyspreu als ciutadans" la decisió de l'equip de govern de tirar endavant la construcció del pavelló de la Devesa un cop s'ha donat per finalitzat el procés participatiu. Per als convergents, és una "presa de pèl" que el consistori afirmi que el futur pavelló "no ha tingut oposició" entre la ciutadania que ha participat en el procés. A més, CiU va criticar que "en plena crisi" l'equip de govern decideixi gastar-se més de dos milions d'euros per construir un equipament "en un lloc discutit per una bona part de la gent que ha expressat la seva opinió".El grup va dir que la Devesa "no és un lloc qualsevol" sinó que és el parc urbà més gran del país. La decisió del tripartit de fer el pavelló és, per CiU, la demostració de la política "prepotent i intransigent del tripartit municipal"."La insensibilitat envers el parc urbà de la Devesa i el menyspreu cap a les opinions ciutadanes que han expressat clarament el seu rebuig a la ubicació del pavelló és la confirmació de l'estil arrogant i poc dialogant de l'equip de Govern", va expressar CiU en un comunicat. El grup convergent entén que el tripartit ha estat "incapaç" de negociar una solució que conciliés la necessitat que té Girona de més pavellons amb ubicacions consensuades amb els ciutadans i que tinguin futur.
L'aprovació de dos terçosEl grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Girona va voler refermar la seva oposició al projecte de construir un pavelló a la Devesa i va reiterar la seva oferta d'arribar a un acord polític perquè qualsevol decisió en l'àmbit de la Devesa requereixi l'aprovació de dos terços dels regidors de l'Ajuntament.
UNA PÈRDUA DE TEMPS
DAVID CÉSPEDES (Diari de Girona)
L'Ajuntament de Girona ja té sobre la taula el resultat del procés participatiu que va posar en marxa per definir els usos del parc de la Devesa. Ja vaig aventurar en una ocasió que aquest procés gairebé començava a néixer amb el resultat ja sabut. El tripartit, tot i les seves divergències internes, estava disposat a tirar endavant, com sigui, el pavelló. Es digués el que es digués. Segons el govern municipal, de tota la consulta realitzada transcendeix que no existeix una oposició frontal a aquest equipament. És una manera molt particular de veure les coses. El que potser no comptava l'Ajuntament era que, amb la desaparició de l'Akasvayu i tot i el renaixement del Sant Josep, Fontajau té ara moltes hores lliures. Aquest espai de temps es podria aprofitar per fer les funcions de pavelló de barri i tema resolt. Ja sé que no serà així i que mai s'ha acabat d'explicar l'interès real que té el govern amb aquest pavelló. Durant anys s'ha defensat alliberar d'edificacions el parc i ara resulta que volem posar-n'hi més. Tot plegat sembla molt contradictori. I si hagués sortit un no rotund al pavelló s'hauria fet una altra consulta?
Girona no pot atendre més d'un terç de les peticions dels clubs per usar els pavellons
La construcció del poliesportiu de la Devesa s'eternitza i ara sembla que la subvenció del govern sortirà entrat el 2009

DANI VILÀ.(El Punt) L'Ajuntament de Girona no dóna l'abast a satisfer les peticions d'entitats esportives de la ciutat per poder utilitzar els sis pavellons municipals existents. En el repartiment d'hores d'aquest principi de temporada l'àrea d'esports ha deixat sense atendre un 34% del prop de cent sol·licituds d'ús que s'han rebut de 64 clubs diferents. El consistori garanteix que de quarts de sis de la tarda a la mitjanit, tots els pavellons estan al límit de la seva utilització. Aquesta situació es pot agreujar, ja que tot fa pensar que s'eternitzarà la construcció del polèmic pavelló de la Devesa. L'Ajuntament necessita la subvenció de la Generalitat per construir-lo i el consistori té constància que la convocatòria no sortirà fins a la primavera del 2009 i que la resolució no arribarà fins a la tardor.

La utilització de les pistes dels sis pavellons de Girona està al límit de les seves possibilitats. Així ho confirma el regidor d'esports, Josep Maria Jofre, que certifica que des de mitja tarda fins a mitjanit «el nivell d'utilització supera el 96 per cent» i només queden lliures algunes franges a tocar mitjanit.El mapa d'instal·lacions esportives municipals (MIEM) considera que la ciutat necessita dos pavellons nous per fer front a l'increment d'usuaris i peticions de les entitats de la ciutat. Les dades de l'àrea d'esports són concloents, i és que aquesta temporada l'Ajuntament no ha pogut atendre el 34% de les peticions d'entitats gironines que havien sol·licitat pistes en els pavellons. «Des del 2006 disposem dels mateixos pavellons i els usuaris i la pràctica esportiva va a l'alça», afirma Jofre. Segons el MIEM, el dèficit de pavellons faria convenient disposar de noves instal·lacions esportives a Montilivi i a la Devesa, on ja es preveu construir el polèmic pavelló.
MÉS RETARD A LA DEVESA
El pavelló de la Devesa es pot tornar a endarrerir si es té en compte que les últimes informacions assenyalen que la convocatòria d'ajuts de la Generalitat no arribarà fins a la primavera vinent. L'equip de govern ja preveia que la subvenció sortís la primavera passada, ara s'ajorna fins a la tardor, però tot fa pensar que encara s'endarrerirà més. L'Ajuntament de Girona té clar que no farà el pavelló fins que tingui la subvenció concedida pel govern i més encara amb la situació de crisi econòmica actual. Els pressupostos de l'any 2009 preveuen una partida de 318.000 que sumada a les quantitats dels altres anys suposa que el consistori ja hagi reservat 2,6 milions per a la construcció del polèmic pavelló de la Devesa. Jofre es mostra preocupat per aquest nou retard perquè complica les previsions inicials que havia fet el consistori. L'equip de govern va incloure en el pla de mandat la construcció d'aquest pavelló a la Devesa, tot i les reticències expressades per un dels socis del govern, com és el cas d'ICV. Aquest mateix pla de mandat també considera el compromís per construir una pista poliesportiva al barri de Sant Narcís per a l'any 2010. És una instal·lació molt reivindicada a aquest barri gironí des que es va quedar sense pistes. El consistori també farà dues pistes més aprofitant la construcció de la nova frontissa de Santa Eugènia, dins del pla de barris.

El grup municipal de CiU qualifica com «un error monumental i un menyspreu als ciutadans» que l'Ajuntament de Girona tiri endavant el projecte de construcció d'un pavelló poliesportiu a la Devesa.
La federació nacionalista retreu a l'equip de govern que decideixi invertir més de dos milions «en plena crisi». En aquesta línia, la formació sosté que és una «demostració de la política prepotent i intransigent del tripartit municipal». Acusa al tripartit a ser insensible a les opinions ciutadanes i CiU referma la seva oposició al nou pavelló enmig del parc més gran de la ciutat. De fet, l'equip de govern mai ha negat la voluntat de construir el pavelló a la Devesa i la mateixa alcaldessa, Anna Pagans, va advertir que el procés participatiu no era vinculant i que seria l'equip de govern qui finalment decidiria els usos i gestió de la Devesa i els elements que l'integraran. CiU defensa que la Devesa «és un patrimoni d'història natural a preservar» i critica que s'hi vulgui a tornar a posar ciment i hipotecar aquest espai.
(Informació extreta d'El Punt i Diari de Girona)